4 ton lagere CO2 voetafdruk dankzij nieuwe verpakkingslijn

05 Dec 2022

Vanaf 1 januari 2023 leveren we onze touw- en kettingaccessoires verpakt in 100% gerecycleerde en recycleerbare PE-zakjes. Geïnspireerd door onze bedrijfsvisie ‘lokale productie en duurzaamheid’ zoeken we steeds naar verbeteringen. Zo stappen we voor de touw- en kettingaccessoires af van onze huidige verpakking in blister. Hiermee bieden we onze klanten een lokaal geproduceerd duurzamer product aan.

Lokaal geproduceerd duurzamer product

Corbeo werkt al enkele jaren aan een strategie van ‘re-shoring’, waarbij de lokale productie stelselmatig uitgebreid wordt. De touw- en kettingaccessoires worden vanaf nu in bulk aangekocht en in Zele machinaal verpakt. Door de verpakkingsactiviteit te verplaatsen naar België worden we opnieuw minder afhankelijk van import stromen en kunnen we flexibeler inspelen op marktevoluties. Bovendien is deze wijziging ook gebaseerd op een belangrijke duurzaamheidsimpact:

  • CO2-reductie: sourcen van de accessoires in bulk zorgt ervoor dat er veel meer items in één transport passen. Hierdoor reduceren we het aantal containerverschepingen met 70% en besparen we 3.925kg CO2 per jaar. Bovendien nemen de verpakte items in een zakje tot 6x minder plaats in dan de blisters. Ook voor de verdeling naar de winkelpunten kan alles dus compacter verpakt worden, waardoor het transport optimaler wordt en ook dit levert een CO2-besparing op.
  • Productie via zonnepanelen: de verpakkingsactiviteit vindt plaats in een BEN (bijna energie neutraal) gebouw in België.
  • Sterk verbeterde recycleerbaarheid door het vermijden van meerdere verpakkingscomponenten: harde plastic, karton kaartje en nietje zijn vervangen door één afvalstroom, nl. een recycleerbaar zacht monoplastic.

Touw- en kettingaccessoires in de winkel

Op de Belgische markt hebben we onder ons Ledent merk heel wat opstellingen touw- en kettingaccessoires in de doe-het-zelfzaken. De vervanging van de blisterverpakkingen door 100% recycleerbare PE-zakjes zal deze winkels een duurzamere uitstraling geven. De uniforme productinformatie op de voor- en achterzijde ondersteunt de verkoop. Diverse kleurcodes wijzen visueel op het verschil in materiaal: verzinkt of inox. Bovendien nemen de zakjes minder volume in waardoor er meer zakjes op een haak passen.

Interesse om dit concept in assortiment te nemen? Contacteer ons voor meer informatie.

Posted by: corbeo