Corbeo versnelt investeringsplan, gedreven door deglobalisering na Covid-19

19 Aug 2020

PERSBERICHT - Zele, 19/08/2020

Enkele maanden na de verhuis naar het nieuwe bedrijfsgebouw in Zele en in volle corona-pandemie investeert Corbeo in een unieke volautomatische ‘bollenwindmachine’. Deze investering past in de bedrijfsvisie om lokaal in Vlaanderen meer toegevoegde waarde te realiseren, een visie die nu volop wordt ondersteund door de #kooplokaal filosofie.

Met de verhuis eind 2019 naar een nieuw bedrijfsgebouw in Zele is de productieruimte fors vergroot met de nodige plaats voor nieuwe machines. Na een uitbreiding van de twijninstallaties begin februari investeert Corbeo in de 2e uitbreidingsfase en werd er in augustus een nieuwe volautomatische bollenwindmachine in gebruik genomen. Naar aanleiding van deze investering start er in september een volwaardige 2e shift om de benutting van het volledige machinepark uit te breiden en te kunnen voldoen aan de vraag van de klanten. Door de lockdown waren de winkels in België een tijd lang gesloten, maar toch zag Corbeo zijn omzet in eigen productie sterk stijgen en voorzien ze in 2020 een omzet die minstens die van 2019 evenaart.

“De Covid-19 pandemie toonde extra aan hoe belangrijk het is om controle te hebben over de volledige supply chain. Handelaren werken terug graag samen met lokale producenten. Enerzijds om de Europese kwaliteit te garanderen en anderzijds om de bevoorrading van de winkels te verzekeren. Hoe meer we zelf kunnen doen, hoe beter voor onze klanten.“, aldus zaakvoerders Silvie en Wilfried. De bollenwindmachine is voor Corbeo de laatste ontbrekende schakel om alle touwartikelen zelf te kunnen maken: strengen, bobijnen, rolletjes en nu touwbollen of -kluwen. De machine maakt de typische touwbolletjes sisal of vlas die in de grootwarenhuizen of doe-het-zelf zaken te verkrijgen zijn. De nieuwe hoogtechnologische machine van Duitse makelij laat toe dat de productie volautomatisch verloopt, waardoor de productiekosten concurrentieel zijn. De grondstoffen worden wereldwijd aangekocht maar het volledige productieproces tot het eindartikel gebeurt in België. De betere duurzaamheid door minder inefficiënte oceaantransporten is een extra bonus.

De volautomatische bollenwindmachine is uniek in zijn soort omdat ze toelaat om op exacte lengte te produceren. Dit verzekert retailers ervan dat zij naar de consument de lengtes op de verpakking kunnen garanderen. “Dankzij deze investering kunnen we als Corbeo onze voorraden beter onder controle houden. Met zijn 12 parallelle windkoppen kan de machine tot 600 bolletjes per uur maken.”, licht Wilfried toe. “In plaats van talrijke artikelen die enkel qua lengte verschillen in het magazijn te nemen, houden we nu een strategische voorraad grondstoffen aan. Deze voorraad kan flexibel verwerkt worden naar het juiste eindartikel. Zo kunnen we de levergraad naar onze klanten verhogen zonder onze interne voorraad te verhogen. Bovendien laat dit ons toe om nieuwe klanten te zoeken bij Europese retailers. Velen herbekijken hun supply chain en zoeken naar lokale leveranciers waar ze korte en betrouwbare levertermijnen vinden.”

Corbeo is Belgisch marktleider voor de productie van touw. Hun producten zijn terug te vinden in de meeste doe-het-zelfzaken, tuin- of hobbywinkels onder het eigen ‘Ledent’-merk. Daarnaast produceren ze voor tal van Belgische en buitenlandse retailers onder private label. Als familiebedrijf met 25 medewerkers is Corbeo gespecialiseerd in het wereldwijd sourcen van de grondstoffen voor touw, twijnen ze katoen voor macramé toepassingen en creëren en verpakken ze de retail artikelen in diverse opmaken. Ook diverse professionele sectoren kunnen op Corbeo rekenen.

Posted by: corbeo