Corbeo versterkt lokale productie door overname activiteiten Vlechterij Bossuyt

09 Nov 2022

Zele, 9 november 2022 – Corbeo neemt alle productieactiviteiten over van Vlechterij Bossuyt uit Kortrijk. Zo breidt Corbeo in één klap zijn productie van touw uit met 32 vlechtmachines. Deze stap ligt volledig in lijn met de uitgestippelde strategie om lokale toegevoegde waarde te verhogen door verticale integratie. Alle activiteiten worden geïntegreerd in de bestaande site van Corbeo te Zele.

Vlechterij Bossuyt is reeds 2 generaties gespecialiseerd in het produceren van gevlochten koord, in diktes van 0,8mm tot 12mm. Met hun modern machinepark bestaande uit vlechtmachines van Duitse makelij leveren ze een kwalitatief erg hoogstaand product. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in metselkoord, touw voor vlaggenmasten, trekkoord in grote lengtes (tot 1.000 m in één stuk) en ook vlechten van hoge-sterkte garens zoals Dyneema. Er is reeds vele jaren een intensieve samenwerking tussen Corbeo en Vlechterij Bossuyt. Wanneer de huidig zaakvoerder Evelyne Bossuyt aankondigde dat zij de bedrijfsactiviteit wenst te stoppen en geen opvolging heeft, was deze overname een logische stap.

Corbeo is een producent en groothandel in touw en aanverwanten. Zij zijn marktleider in België voor alle touw die in de retail verkrijgbaar is, o.a. met hun merk ‘Ledent’. Er wordt sinds enkele jaren gewerkt aan een strategie van ‘re-shoring’, waarbij de lokale productie stelselmatig wordt uitgebreid. “Deze overname kadert perfect in het meerjarenplan om van importeur naar volwaardige producent te evolueren” aldus CEO Wilfried Baeten. Vlechterij Bossuyt was reeds een belangrijke leverancier van Corbeo, en met deze stap zien we mogelijkheden om zowel duurzaamheid, kwaliteit als continuïteit van ons assortiment te verhogen.

Alle machines worden verhuisd naar de nieuwbouw die Corbeo einde 2019 in Zele in gebruik genomen heeft. De capaciteit van de overgenomen vlechters laat toe om jaarlijks een 10.000 km aan gevlochten touw te produceren. Naast de retail artikelen zal Corbeo ook de industriële klanten en toepassingen van Vlechterij Bossuyt verder blijven ondersteunen met de bestaande artikelen, maar ook met het brede Corbeo assortiment.

Posted by: corbeo