Energiezuinige computergestuurde inpaklijn in gebruik genomen

08 Feb 2021

Een nieuwe inpaklijn moet Corbeo’s bedrijfsstrategie om de lokale productie van touwreferenties voor retail sterk uit te breiden, ondersteunen.

Tijdens het afgelopen jaar 2020 heeft Corbeo geïnvesteerd in bijkomende productiecapaciteit om touwproducten voor retail te vervaardigen. Deze toegenomen volumes leggen op hun beurt druk op de capaciteit van de inpaklijnen. Daarom is besloten om te investeren in een volledige vernieuwde inpaklijn. Er is gekozen voor een Beck Multiplex inpaklijn met een Beck krimptunnel. Deze combinatie laat toe om computergestuurd de juiste instellingen per artikelsoort toe te passen. Bovendien past de oplossing volledig in onze duurzaamheidsvisie, en dit zowel op vlak van energie-efficiëntie als qua veiligheid in gebruik door onze medewerkers.

Deze investering laat ons toe om flexibel om te springen met de grote diversiteit aan touwartikelen en -merken. Zo hebben we onlangs naast het eigen merk Ledent ook het merk Snuro gelanceerd. De Snuro verpakkingen zijn meertalig en bestemd voor de markten buiten de Benelux. Daarnaast merken we eveneens een toegenomen interesse in onze private label aanpak.

Deze nieuwe inpaklijn zal ons toelaten om 8.000 tot 15.000 touwverpakkingen per dag te maken.

Posted by: corbeo