NIEUWSBRIEF: Bijleren over touw en op zonne-energie richting herfst

14 Sep 2023

Met deze tropische temperaturen blijven we verder dromen van zonnige vakanties, dobberende bootjes, zee, strand, een cocktail, een fris glas wijn of een lekker biertje, artisanale ijsjes en eindeloos genieten. We zouden bijna vergeten dat september gestart is en de herfst achter de hoek gluurt. Wij hebben ons hier intern alvast op voorbereid en hebben de afgelopen weken intensief ingezet op de selectie van onze mattencollectie voor het najaar

In de kijker: word een echte touwexpert

Touw? Natuurlijk of synthetisch? Gedraaid of gevlochten? Met ziel of zonder? PP, PE, PA, …, hu?! Wat?! Een touw is toch een touw?! We helpen je met deze rubriek in onze nieuwsbrief graag op weg om net als ons een echte touwexpert te worden en de klant te begeleiden in zijn aankoop!😉

Natuurlijk of synthetisch touw?

Natuurlijke touwen worden gemaakt van een plant. Voorbeelden zijn vlas, sisal, jute, katoen, raffia en coco. Ze zijn aangenaam om mee te werken en worden vaak gebruikt voor decoratieve en hobby toepassingen. Dankzij hun biologische afbreekbaarheid zijn er talrijke toepassingen buiten en in de tuin, waardoor afval en microplastics in de natuur worden vermeden. Ideaal dus als bindtouwtje om planten op te binden, takken samen te binden, enz. De treksterkte van natuurlijke vezels is meestal lager dan die van synthetische vezels. Het voordeel van natuurlijke vezels is echter dat het touw zichtbare tekenen van verminderde treksterkte of slijtage vertoont.

Een synthetisch touw is een resultaat van een chemisch proces. Door middel van extrusie worden plastiekkorrels omgezet in film of filamenten. De verdere eigenschappen en kwaliteit worden bepaald door de behandelingen die erna nog volgen. Voorbeelden zijn polyamide, polypropyleen, polyester, polyethyleen en synthetisch vlas. Synthetische touwen zijn niet biologisch afbreekbaar, maar hebben wel een hele reeks andere eigenschappen die natuurlijke touwen niet hebben. Zo zijn ze aanzienlijk sterker, vochtbestendig (rotten niet) en bestand tegen zuren en/of basen.

Producten in de kijker

De komende maanden zullen we iets vaker binnen vertoeven. September is dan ook het ideaal moment om te investeren in decoratie en gezelligheid. We hielden dit in het achterhoofd bij het samenstellen van onze najaarscollectie matten. In deze nieuwe collectie zitten verschillende nieuwe dessins in gekende kwaliteiten.

In ons buitengamma hebben we naast de klassieke zwarte, grijze en cocosmatten, ook twee trendkleuren voor onze schraapmatten: eucalyptus en terracotta (SCRAPY 48/62EUCA en SCRAPY 48/62TERRA).

     

Blader hier door onze catalogus en ontdek onze collectie!

Wist-je-dat? 

Duurzaamheid is een basiswaarde bij Corbeo en komt naar voor in al onze bedrijfsaspecten. We blijven ook inzetten om dit steeds verder te implementeren. Zo zijn we sinds deze zomer volledig energieneutraal. Bij de bouw in 2019 van ons magazijn en onze productieruimte bedekten we het dak al langs zuidelijke richting met zonnepanelen. Deze zomer werden 385 extra panelen geïnstalleerd, in oost/west-richting. Nu halen we de zon binnen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, is ons dak helemaal bedekt met zonnepanelen en draaien we op onze eigen zonne-energie.

             

Over Corbeo

Als verdelers van het merk Ledent kunnen jullie toegang vragen tot de Corbeo B2B webshop. Bekijk via het portaal ons volledig assortiment met de actuele aankoopprijzen en voorraad, ontdek technische informatie, overloop de nieuwste collectie matjes en laat je inspireren. Je kan onmiddellijk een bestelling plaatsen, of het portaal gewoon gebruiken als informatiebron.

Vraag hier je login aan!

Posted by: corbeo