NIEUWSBRIEF: Lentekriebels met macramétouw!

16 Feb 2022

De kou maakt stilaan plaats voor steeds meer zonnestralen. De bossen krijgen weer meer kleur, de knoppen aan de bomen evolueren tot bloemen en ook de krokussen staan in bloei. In de verte horen we de paashaas komen en we weten: de lente staat voor de deur. Daarom bieden we deze maand een speciaal lenteaanbod aan. Verschillende kleuren in macramékoord, voor elk wat wils dus!

Lentekriebels
Donkerbruin
Double twist, 3mm
Geregenereerd katoen
Ref.: KC 3-500DOBR

Bubblegum
Single twist, 3mm
Geregenereerd katoen
Ref.: KC 3 ST-250BUB

Lila
Single twist, 3mm
Geregenereerd katoen
Ref.: KC 3 ST-250LILA

Inspiratiebeelden

Je macramé knopen tot de paashaas?

Ben je nog op zoek naar ideeën? Met macramé kan je zoveel meer dan armbandjes maken. Om de inspiratie te laten opborrelen hebben we alvast touwfiguren gemaakt.

Wist-je-dat? 

Duurzaamheid dankzij regenerated cotton

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor een steeds grotere groep consumenten. Ook met Corbeo zetten we sterk in op ecologie. Ons macramékatoen is een mooi voorbeeld van een circulair product. De garens die we gebruiken bestaan uit gerecycleerde en geregenereerde katoenvezels, ook wel regenerated cotton genoemd.

Gerecycleerd katoen wordt mechanisch gemaakt. Eerst worden de stoffen en materialen gesorteerd op kleur. Na het sorteren worden de stoffen door de machine gehaald die de stof tot garen en verder tot ruwe vezel vermaalt. De ruwe vezel wordt dan weer tot garens gesponnen voor hergebruik in andere producten.

Door de productiemethode zit er in geregenereerd katoen steeds een aandeel andere vezels – meestal polyester. Het heeft geen enkele invloed op de verwerkbaarheid van het touw, en geeft zelfs extra sterkte. Hou hier echter wel rekening mee mocht je het touw of kunstwerk willen verven. Verfstoffen hechten immers niet op de polyesterdeeltjes. Indien je macramétouw wenst dat verfbaar moet zijn, dan bieden we ‘virgin’ katoen aan. Dat is gegarandeerd 100% katoen.

Er worden geen verfstoffen gebruikt. Dat betekent dat de kleur licht kan afwijken tussen verschillende productiebatchen. Heb je een groot werk te maken, zorg dan dat je voldoende touw koopt van dezelfde batch om te vermijden dat er kleurafwijkingen zijn als je later extra materiaal zou moeten bijkopen.

Over Corbeo

In januari hebben we twee nieuwe volautomatische rolwinders in gebruik genomen. Hiermee verhogen we onze productiviteit en ontvang je jouw producten nog sneller.

Via ons B2B-portaal kunt u makkelijk bestellingen plaatsen en combinaties maken van tijdelijke producten met het vaste assortiment.

Al onze producten ontdekken? Bekijk onze catalogi

Posted by: corbeo