NIEUWSBRIEF: Wandel de lente in met pastelkleuren

22 Mar 2023

De zonnestralen brengen kleur en energie en hier en daar staat al een bloempje in bloei. Met de start van de lente is het tijd om weg te dromen van de zachte pasteltinten die deze tijd van het jaar zo speciaal maken. 

Kleur in de kijker

Ons katoen macramé touw is verkrijgbaar in verschillende pasteltinten, zoals zacht roze, lichtblauw en zand. Deze tinten zijn perfect om een luchtige, frisse en rustgevende sfeer in huis te brengen en vallen ideaal te combineren met het naturel écru.

Inspiratiebeelden

                     

Creëer een rustgevend en ontspannen gevoel in elke kamer met een muurdecoratie in verschillende pasteltinten. Ontwerp prachtige paasdecoraties en fleur je interieur op. Of maak je liever een unieke plantenhanger die je favoriete groene planten een extra vleugje zachtheid en kleur geven. Ons katoen macramé touw is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, en biedt de flexibiliteit om verschillende ontwerpen te maken die passen bij jouw smaak en stijl. Als ervaren kunstenaar kun je met ons katoen macramé touw complexe ontwerpen en texturen creëren die je projecten een unieke uitstraling geven.

Wist-je-dat? 

Duurzaamheid dankzij regenerated cotton

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor een steeds grotere groep consumenten. Ook met Corbeo zetten we sterk in op ecologie. Ons macramékatoen is een mooi voorbeeld van een circulair product. De garens die we gebruiken bestaan uit gerecycleerde en geregenereerde katoenvezels, ook wel regenerated cotton genoemd.

Gerecycleerd katoen wordt mechanisch gemaakt. Eerst worden de stoffen en materialen gesorteerd op kleur. Na het sorteren worden de stoffen door de machine gehaald die de stof tot garen en verder tot ruwe vezel vermaalt. De ruwe vezel wordt dan weer tot garens gesponnen voor hergebruik in andere producten.

Door de productiemethode zit er in geregenereerd katoen steeds een aandeel andere vezels – meestal polyester. Het heeft geen enkele invloed op de verwerkbaarheid van het touw, en geeft zelfs extra sterkte. Hou hier echter wel rekening mee mocht je het touw of kunstwerk willen verven. Verfstoffen hechten immers niet op de polyesterdeeltjes. Indien je macramétouw wenst dat verfbaar moet zijn, dan bieden we ‘virgin’ katoen aan. Dat is gegarandeerd 100% katoen.

Er worden geen verfstoffen gebruikt. Dat betekent dat de kleur licht kan afwijken tussen verschillende productiebatchen. Heb je een groot werk te maken, zorg dan dat je voldoende touw koopt van dezelfde batch om te vermijden dat er kleurafwijkingen zijn als je later extra materiaal zou moeten bijkopen.

Ontdek ons assortiment via het B2B-portaal.

Posted by: corbeo