VACATURE: Junior Finance en HR manager

09 Jun 2022

Word jij onze junior Finance en HR manager?

Waar kom je terecht?
Corbeo is marktleider in de productie van touw, ketting, netten, matten,.. voor gekende internationale retailers in doe-het-zelf, tuin en hobby en voor industriële klanten. Onze klanten bevinden zich zowel in België als in tal van andere Europese landen. We zijn een dynamische, familiale KMO met een hart en met ambitie. We handelen volgens onze kernwaarden (respect, eerlijkheid, samenwerking en vakmanschap) om als flexibele en lokale producent met een focus op duurzaamheid de Europese referentie te blijven in ons vak.

Hoe ziet je dagtaak eruit?
Ben je op zoek naar een fulltime administratieve uitdaging met veel afwisseling? Voel je je thuis tussen mensen en cijfers? Zijn glijdende uren voor jou een meerwaarde? We zijn op zoek naar iemand die zowel de financiële als de HR afdeling wil leiden. Je wordt een belangrijke spilfiguur binnen het bedrijf die mee de groeistrategie kan uitzetten voor de toekomst.

Vanzelfsprekend is je takenpakket te omvatten in een tweeluik:

  • Deel HR: Je bent verantwoordelijk voor alle personeelsadministratie. Je werkt samen met interim kantoren en het sociaal secretariaat.
  • Deel Finance: Je werkt in SAP B1 (ERP-pakket). Je bent verantwoordelijk voor de boekhoudkundige en financiële transacties én ondersteuning van het management. Je bezorgt hen rapporten, budgetten, kostenramingen, ... Je werkt hiervoor nauw samen met de externe accountant en wordt ondersteund door de CEO van het bedrijf.

Wat verwachten we van jou?
Je hebt een master diploma in een economische richting behaald.
Je spreekt Nederlands en liefst ook een beetje Frans (basis).
Je werkt graag en bent nauwkeurig met cijfers.

Wat kunnen wij jou bieden?
We bieden een afwisselende job, met een belangrijke verantwoordelijkheid als rechterhand van de CEO en COO.
We hebben een vlot bereikbare werkplek in een filevrije omgeving. Misschien woon je wel dichtbij en kan je gebruik maken van ons fietsleaseplan.
We werken allemaal in een systeem met glijdende uren.
Het salarispakket is competitief, aangevuld met maaltijdcheques en een groepsverzekering.
Je kan meegroeien met het bedrijf waarin open communicatie een deel is van het bedrijfsDNA.

Posted by: corbeo